10/01/12 iOS 5.1 beta 3 komt uit voor ontwikkelaars

Gisteravond is de derde beta versie van iOS 5.1 door Apple beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Apple stelt dergelijke beta-versies altijd eerst beschikbaar aan ontwikkelaars zodat zij de compatibiliteit van hun apps kunnen testen en zonodig kunnen aanpassen.

De nieuwe versie heeft buildnummer 9B5141a en volgt de tweede betaversie op, die op 12 december verscheen. De update naar iOS 5.1 beta 3 is over-the-air te installeren. Later zal de update ook beschikbaar komen als normale download via Apple’s Developer-programma.

Wanneer iOS 5.1 definitief voor gewone gebruikers beschikbaar komt, is nog niet bekend. Soms brengt Apple zes, zeven betaversies uit voordat de uiteindelijke versie verschijnt.

Een leuke toevoeging, of beter gezegd terugkeer, in deze versie is de 3G-schakelaar. Deze schakelaar-functie werd geintroduceerd in de iOS 2.0 versie, maar kwam te vervallen in de 5.0 versie. Een gemis wat ons betreft aangezien deze schakelaar soms een live-saver kan zijn wanneer de batterij bijna leeg is. Ook kwam de schakelaar goed van pas tijdens druk bezochte evenementen, waarbij verbinding met 3G niet mogelijk bleek maar data wel verzonden kon worden via het GPRS netwerk. Met de komst van iOS 5.0 op de iPhone 4S was de schakelaar verdwenen.

Het ziet er dus naar uit dat 3G-schakelaar terug zal keren in de officiële iOS 5.1 update.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: