13/10/11 iOS 5 beschikbaar voor iPhone 3GS en iPhone 4

Gisteravond heeft Apple iOS 5 uitgebracht voor de iPhone 4 en iPhone 3GS, iPad en iPad 2 en recente iPod modellen. Direct na lancering raakte de servers van Apple overbelast, maar dit lijkt ondertussen te zijn verholpen. Ben je dus in het bezig van van een van hierboven omschreven modellen dan kan je per direct via de nieuwe iTunes (10.5) het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple downloaden en gebruik maken van meer dan 200 nieuwe functionaliteiten.

Na installatie van iOS 5 kunnen updates ook draadloos gedownload en geinstalleerd worden, zo zegt Apple. Die updates zullen in omvang veelal kleiner zijn, omdat alleen de nieuwe onderdelen ter download worden aangeboden en niet een geheel OS, zoals nu nog gebeurt.

De grootste wijziging is het Notification Center. Daardoor worden meer notificaties weergegeven op het lockscreen en kunnen gebruikers een overzicht van notificaties per app zien door de statusbalk naar beneden te trekken. Deze wijze van het tonen van notificaties was eerder al te zien in onder meer Android. Notificaties nemen bovendien het scherm niet meer over, maar worden bovenin het scherm getoond.

Een ander belangrijke nieuwe functionaliteit in iOS 5 is iCloud. Hiermee stelt Apple gebruikers in staat al hun documenten, muziek, film etc. gratis in de iCloud op te slaan om via verschillende apparaten te kunnen benaderen. Neem je bijvoorbeeld een leuke foto tijdens een feestje dan wordt deze automatisch doorgezet in de iCloud en kun je de foto zonder dat je er iets voor hoeft te doen later direct bewerken via bijvoorbeeld je iPad op PC. Apps en muziek kunnen ook weer makkelijk opnieuw worden gedownload vanuit de cloud.

Apple heeft in iOS 5 bovendien een eigen WhatsApp-alternatief gebouwd: iMessage. Daarmee kunnen teksten, foto's en video's realtime worden uitgewisseld tussen gebruikers van iPhones, iPods en iPads. Op het lockscreen is - naast een directe manier om het volume en de muziekspeler te bedienen - ook een snelkoppeling te vinden naar de camera om sneller een foto te kunnen maken. Die feature was eerder te vinden in HTC's Android-skin Sense.

Ook nieuw is Newsstand, een gedeelte van de iTunes Store waarin tijdschriften en kranten kunnen worden gedownload. Deze uitgaven kunnen ook ongemerkt op de achtergrond worden binnengehaald. Het is onduidelijk of Nederlandse kranten en tijdschrijften ook verkrijgbaar zijn, maar vermoedelijk is dat niet het geval. Ook heeft iOS vanaf versie 5 betere Twitter-integratie, waardoor foto's en video's rechtstreeks vanuit het fotoalbum kunnen worden getwitterd.

Eén minpuntje voor gebruikers van de iPhone 3GS of iPhone 4: het nieuwe spraakbesturingssyteem Sire, waar volgens Apple praktisch iedere vraag gesteld kan worden aan de smartphone zal niet terug te vinden zijn in hun iOS update. Dit systeem komt alleen uit op de nieuwe iPhone 4S.

Voor meer informatie over de nieuwe iPhone 4S verwijzen we je graag naar onze productpagina met hierop afbeeldingen / video's en een uitgebreide productomschrijving. Zodra de eerste aanbiedingen voor de iPhone 4s beschikbaar komen vind je de beste deals natuurlijk als eerste op iPhone Deals. 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: