10/06/13 Apple presenteert volledig vernieuwd iOS 7

Na alle geruchten is het eindelijk zover - Apple heeft de nieuwe versie van haar besturingssysteem iOS gepresenteerd. iOS 7 heeft ook een langverwacht vernieuwd design gekregen. Het geheel is, zoals verwacht, een stuk 'platter' dan voorheen.

Volgens Tim Cook, CEO van Apple, is dit de grootste verandering voor het OS sinds de introductie van de iPhone. Qua looks was iOS nooit veranderd sinds de eerste versie - met iOS 7 heeft Apple voor een erg cleane look gekozen. Een richting die er wat ons betreft zeer gelikt uitziet.

iOS 7 heeft ook nieuwe features gekregen, zoals Control Center. Je kan dit altijd oproepen om standaard zaken aan te passen, zoals de helderheid van je scherm. Ook het lockscreen is aangepast - je kan nu altijd je notificaties zien zonder het scherm van de vergrendeling af te halen.

Ook Multitasking is verbeterd. Wanneer je als gebruiker een app veel gebruikt op een bepaald moment, houdt iOS 7 daar rekening mee en start de app alvast op. Ook wanneer je een notificatie binnen krijgt van een app, wordt deze in de achtergrond opgestart.

De update komt beschikbaar voor de iPhone 5, 4S en 4. Ook met de iPad 2, 3, 4 of Mini en iPod Touch (5e generatie en nieuwer) kan je iOS 7 gebruiken. Vanaf de herfst zal de update te downloaden zijn.

iOS 7

Vergelijk direct de beste aanbiedingen met de iPhone 5 »

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: