08/03/12 The New iPad - de nieuwe Apple Tablet

The New iPad

Zoals we verwachtten heeft Tim Cook, Apple's CEO, gisteravond de nieuwe iPad gepresenteerd. Waar iedereen logischerwijs uit is gegaan van de naam iPad 3, heeft Apple dit nieuwe visitekaartje omgedoopt tot 'The New iPad'. We zijn erg benieuwd of deze naam in de volksmond gehandhaafd zal worden, vast staat dat deze nieuwe iPad opnieuw een waardig Apple gadget is.

Vanaf 16 maart is The New iPad verkrijgbaar in een eerste aantal landen, Nederland wordt vanaf 23 maart aan dit lijstje toegevoegd. Op deze dag zal deze nieuwe iPad overal in Nederland verkrijgbaar zijn.

De nieuwe iPad wordt, net als de iPad 2 aangeboden in een 16, 32 of 64GB versie en zal in een 3G (HSPA, max 21 Mbps), DC-HSDPA (max 42 Mbps) en 4G LTe versie beschikbaar komen. De 4G versie is voor ons Nederlanders nog niet zo interessant aangezien er in Nederland nog geen dergelijk netwerk wordt aangeboden. De uitvoeringen met uitsluitend wifi hebben prijskaartjes van respectievelijk 499, 599 en 699 dollar.

De belangrijkste vernieuwing op deze nieuwe iPad is het beeldscherm. De nieuwe iPad is voorzien van een Retina-scherm met een HD-resolutie van 2048x1536 pixels. Dat is viermaal zo hoog als in de iPad 2 en zorgt voor een veel scherper beeld. De al eerder in de iPhone toegepaste Retina-technologie zorgt voor scherper contrast en een verbeterde kijkhoek.

Het apparaat is 9,4 millimeter dik en weegt 635 gram, iets dikker en zwaarder dan de iPad 2. Apple heeft de nieuwe tablet uitgerust met een dualcore A5X-soc, een verbeterde versie van de A5-soc die in de iPad 2 is te vinden. De nieuwe iPad kan, net als zijn voorganger, 10 uur mee op een volledig opgeladen accu.

Ook de camera in The New iPad is sterk verbeterd ten opzichte van de iPad 2. De camera in deze nieuwe tablet is vergelijkbaar met de camera die in de iPhone 4S schuilt en heeft een resolutie van 5 megapixels, met autofocus functionaliteit. Video kan worden opgenomen met 1080p resolutie en er kan gebruik gemaakt worden van een beeldstabilistatie techniek om schokkende beelden te voorkomen.

Met de lancering van de nieuwe iPad heeft Apple ook een versie van iPhoto voor de tablet beschikbaar gemaakt. Deze al jaren populaire foto-bewerkingsoftware die op Apple iMacs en laptops staat voorgeinstalleerd, maakt het mogelijk om foto's op het mobiele apparaat te bewerken. Bestaande Apple-apps hebben een update gekregen. De software is onderdeel van het iLife-pakket. Deze bundel was al beschikbaar voor de iPad, maar iPhoto ontbrak nog. Nu dat de nieuwe iPad over een Retina-scherm beschikt heeft Apple dit programma ook beschikbaar kunnen maken voor dit tablet.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: