16/10/12 Ook in de Gaza-strook is de iPhone 5 erg populair

Officieel is de iPhone 5 nog niet verkrijgbaar in de Gaza-strook, toch is het toestel ondanks zijn hoge prijs hier al erg populair.

De iPhone 5 is nog niet officieel verkrijgbaar in de Gaza-strook, maar wordt via de zogeheten "smuggling tunnels" Israël binnen gesmokkeld. Israël wordt gezien als de high-tech mecca van het midden-oosten, het toestel zal hier pas in december in de winkels verkrijgbaar zijn.

Bij een aantal winkels in Israël is de iPhone 5 al te koop, ondanks dat het nog niet officieel geleverd mag worden. In de winkels wordt de 16GB-variant van de iPhone 5 aangeboden voor een hoge prijs van 1170 Amerikaanse dollars, dat is omgerekend ongeveer 900 euro.

Tegenover Reuters liet één van de verkopers van de iPhone 5 in Israël weten dat hij 30 toestellen heeft ingekocht en tot op heden 20 toestellen heeft verkocht. Daarnaast vertelt hij dat ze er zo veel kunnen verkopen als zij willen, maar de meeste mensen wachten liever tot de prijs enigszins is gedaald.

Inmiddels is net als in veel andere landen ook in Israël geklaagd over Apple Maps. Apple Maps geeft namelijk aan dat Jerusalem niet de hoofdstad van Israël is, wat natuurlijk wel het geval is. 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: