15/11/12 iPhone zorgt voor 5,5 procent van alle mobiele telefoon verkopen

In het derde kwartaal van 2012 hebben de iPhone toestellen voor maar liefst 5,5 procent van alle mobiele telefoon verkopen gezorgd. Apple staat door dit getal derde op de ranglijst van grootste toestel makers in de wereld.

Uit een onderzoek van Gartner blijkt dat er in het derde kwartaal van 2012 totaal 428 miljoen mobiele telefoons werden verkocht. Vorig jaar in dezelfde periode werden er 3,1 procent meer mobiele telefoons verkocht. Echter is het aandeel van smartphones ten aanzien van vorig jaar flink gestegen, maar liefst met 47 procent.

De iPhone werd in het derde kwartaal maar 23,5 miljoen verkocht. Uit eerder uitgelekt nieuws heeft Apple laten weten goede hoop te hebben om in het vierde kwartaal van 2012 45,6 miljoen iPhone 5 exemplaren te verkopen. Met het totaal aantal verkopen van het derde kwartaal zou dit betekenen dat de iPhone 5 iets meer dan 10 procent van alle mobiele telefoon verkopen zal zorgen, waar dan ook nog eens de overige toestellen van Apple bijkomen!

De lijst wordt aangevoerd door Samsung en Nokia. Opvallend is dat Nokia nog steeds op een stevige tweede plaats staat wat betreft de verkoop van mobiele telefoons. Hopelijk zorgen de Lumia 820 en de Lumia 920 ervoor dat Nokia mee kan blijven doen in de top 3. 

Bron: Apple Insider

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: