11/02/15 iPhone 6S behoudt 8 MP camera maar betere Touch-ID

Het lijkt weliswaar nog maar heel kort geleden dat Tim Cook de iPhone 6 presenteerde, toch komen de eerste geruchten over de opvolgers,de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, reeds op gang. De eerste berichten gaan over een verbeterde Touch-ID sensor om Apple Pay betrouwbaarder te maken en verbeterde camera maar wel met dezelfde 8 megapixel resolutie

Apple Touch ID vingerafdruk sensor

Ming-Chi Kuo, de man met een hele goede staat van dienst wat betreft Apple geruchten, zegt dat de iPhone 6S over een beduidend betere vingerafdruk scanner zal beschikken. Hierdoor biedt de iPhone 6S een beter en veiligere ervaring met Apple Pay, de dienst waarmee de consument de iPhone gebruikt voor het doen van betalingen. De nieuwe sensor, die het aantal errors tot het minimum moet beperken, gaat volgens Ming-Chi Kuo in het tweede kwartaal van 2015 in productie. Gezien Kuo's staat van dienst is het zeer aannemelijk dat de nieuwe iPhone 6S inderdaad zal beschikken over een verbeterde Touch ID sensor.

Camera iPhone 6S

Een andere welbesproken Apple insider, Johh Gruber, zegt dat de nieuwe iPhone een speciale '2-lens-systeem camera met DSLR kwaliteit en optische zoom krijgt. De techniek, eerder gebruikt door HTC onder de naam ultrapixel camera, laat meer licht in dan andere lenzen, zodat de kwaliteit van de foto wordt verbeterd. De tweede lens maakt het mogelijk diepte aan te brengen in de afbeelding. Het is niet duidelijk op Apple gebruik zal maken van exact dezelfde techniek. De huidige camera op de iPhone 6 Plus wordt gezien als de beste smartphone camera op de huidige markt en Apple beschikt over verschillende patenten voor camera-gerelateerde technieken.

Wat in ieder geval een groot voordeel kan zijn van de verdeling naar twee lenzen is de compactheid ervan, waarmee de camera module volledig geintegreerd kan worden in de behuizing van de iPhone 6S. Momenteel steekt de camera-moduleuit, voor veel mensen een doorn in het oog. Een derde goed ingelichte insider van Apple, Jeff Pu, heeft aangegeven dat de resolutie van de nieuwe generatie iPhones onveranderd blijft.

 

Roman den tek
24-10-2015 - 19:46
Hoi roman wil een nieuwe telefoon appel iPhone 6s toen kan dat wel vagen uit zoeken

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: