02/12/13 iPhone 5S en 5C niet zo populair als iPhone 5

De nieuwe iPhone 5S en 5C blijken niet zo populair te zijn als de iPhone 5 een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar.

Hoewel Apple's marktaandeel nog altijd groeide in de maanden augustus, september en oktober, was de stijging niet zo groot als in 2012. Alleen in de VS en in Japan deed Apple zeer goede zaken: daar bedraagt het marktaandeel inmiddels 76,1% en 52,7%.

Android domineert echter in Europa. 'Slechts' 15,8% van alle toestellen die hier over de toonbank gaan is een iPhone. Android pakt 70,9% en Windows Phone mag tevreden zijn met de derde plek en 10,2%.

Dat de groei niet zo sterk is als vorig jaar, is niet heel vreemd. De iPhone 5 was een compleet 'nieuw' toestel, de 5S is slechts een update van de iPhone 5. "Consumenten reageren vaak positiever op echt nieuwe modellen dan op kleine veranderingen", aldus een woordvoerder van het onderzoeksbureau.

De iPhone 5C zou het wereldwijd behoorlijk slecht doen, er gaan zelfs geruchten dat Apple de productie ervan flink heeft teruggeschroefd. Ook op iPhone Deals.nl zien we dat de interesse voor de 5C stukken lager ligt dan voor de iPhone 5S, 5 en zelfs de 4S.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: