28/09/12 iPhone 5 in Nederland het goedkoopst van alle EU-landen

In Nederland is de iPhone 5 momenteel het goedkoopst van alle EU-landen. Internationaal gezien is het toestel in de Verenigde Staten het voordeligst.

Per land verschillen de prijzen voor de iPhone-introductie flink. Volgens de Italiaanse website Setteb.it is de iPhone 5 deze keer in Nederland het goedkoopst van alle EU-landen. In Nederland kost de iPhone 5 met 64gb 859 euro. In Italië is het toestel momenteel het duurst, hier betaal je voor de iPhone 5 met 64gb 949 euro. 

De iPhone 5 is internationaal gezien het voordeligst in de Verenigde Staten gevolgt door Hong Kong. In de Verenigde Staten kost de iPhone 5 met 64gb te verkrijgen voor 715 euro, in Hong Kong kost deze variant 720 euro. In Hong Kong was het toestel eerder het goedkoopst vanwege het ontbreken aan belastingen, maar Apple besloot daar de prijs met tien procent te verhogen.

In Nederland gaat per 1 oktober de belasting omhoog, namelijk van 19 procent naar 21 procent. Verwacht wordt dat Apple ondanks de belasting verhoging dezelfde prijs zal blijven hanteren voor de iPhone 5 in Nederland zoals deze momenteel is. Buiten de EU-landen is de iPhone 5 in Europa het voordeligst in Zwitserland, hier kan je het toestel kopen met 64gb voor 801 euro.

In onderstaande grafiek vind je prijzen van de iPhone 5 in de verschillende landen, hier kan je de grafiek in het groot bekijken

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: