02/03/11 iPad 2: dunner, lichter, sneller

Apple heeft zoals werd verwacht tijdens een persevenement in San Francisco de iPad 2 aangekondigd. Deze nieuwe versie van de tablet is dunner en lichter, en heeft onder meer een dualcore-processor en twee camera's, waarvan een in de voorkant.

De nieuwe tablet draait op een dualcore-processor, die door Apple A5 wordt genoemd. De processor heeft een kloksnelheid van van 1GHz. Hoewel Jobs - die onverwacht toch zelf de keynote voor zijn rekening nam - niet in detail trad, zal het gaan om een processor met Cortex A9-core.

Cortex A9 is de eerste ARM-core met ondersteuning voor dualcore. De Apple A4-processor bleek veel overeenkomsten te hebben met de Samsung Hummingbird, de processor die Samsung samen met Intrinsity ontwikkelde. Apple nam Intrinsity vorig jaar over.

De frontcamera van de nieuwe versie van de iPad heeft een resolutie van 2MP. De camera kan gebruikt worden om te videochatten via Apples eigen programma FaceTime, dat werkt op de iPhone 4, iPod touch V4, MacBooks en iMacs. Daarnaast heeft de iPad 2 net als de iPhone 4 een gyroscoop, waarmee bewegingen in alle richtingen kunnen worden geregistreerd, en is er hdmi-out aanwezig.

De iPad 2 gaat hetzelfde kosten als de huidige iPad, zo bleek uit een tijdens de keynote getoonde prijstabel. Die prijstabel is in dollars, maar de prijzen in euro's blijven eveneens gelijk. De eerste generatie iPad is 120 euro in prijs verlaagd. De goedkoopste versie kost nu 370 euro. De iPad 2 komt niet alleen in een zwarte versie, maar ook in wit. De iPad 2 komt op 11 maart uit in de Verenigde Staten. De release in Nederland en België volgt op 25 maart.

Terwijl de iPad grotendeels het rijk alleen had in de winkelschappen, wordt het komende maanden druk op de markt voor tablets. HTC komt met de Android 2.3-tablet Flyer, terwijl Samsung, Motorola en LG met de Galaxy Tab 10.1, Xoom en Optimus Pad drie tablets met Android 3.0 op de markt brengen.

De nieuwe iPad werd aangekondigd door Steve Jobs, hoewel hij officieel al een tijdje met ziekteverlof is. Het is onduidelijk wat er met Jobs aan de hand is. Hij verklaarde zijn aanwezigheid tijdens de keynote door te stellen dat hij 'dit echt niet wilde missen'.

Bron: Tweakers.net

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: