05/09/12 Gaat Chinese klonenfabrikant Apple aanklagen wanneer de iPhone 5 wordt uitgebracht in China?

De Chinese klonenfabrikant die vorige week de iPhone 5 'look-a-like' op de markt bracht zeggen Apple te willen aanklagen wanneer de echte iPhone 5 in China op de markt wordt uitgebracht.

Het bedrijf GooPhone uit Hong Kong heeft haar 'goedkope' Android ontworpen na het zien van de uitgelekte foto's van de nieuwe iPhone 5 gedurende de laatste paar maanden. De klonenfabrikant meent recht te hebben op het design, omdat zij de iPhone-kloon eerder op de markt hebben gebracht dan Apple. 

Kortom, de Chinese klonenfabrikant beweert dat zij de orginele smartphone hebben gemaakt en dat dus eigenlijk de iPhone 5 de kloon is.

Apple staat erom bekend dat zij met alle middelen achter patentschenders aan gaat. Ongeveer een week geleden wist Apple al een rechtzaak te winnen van Samsung wegens patentschending, waardoor Samsung een bedrag van ongeveer één miljard dollar aan Apple moet betalen. Mogelijk leidt dit nog tot een verkoopverbod van tientallen smartphones voor Samsung.

Amerikaanse blogs kunnen wel lachen om de Chinese klonenfabrikant en wijzen Samsung erop dat ze nog een week hebben om een soortgelijk toestel op de markt te brengen, om Apple voor te zijn.

Bron: Gizmodo

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: