23/02/11 2 Maart lancering iPad 2 in San Francisco

De lancering van de next generation iPad, de iPad 2 staat volgens meerdere toonaangevende websites in de VS gepland op 2 maart a.s. in San Francisco. Apple zelf heeft nog geen officiele uitnodigingen verstuurd maar het meer dan betrouwbare AllThingsD meldt dat datum en lokatie zijn bevestigd.

Als de gegevens correct zijn wordt de iPad 2 op dezelfde plaats gelanceerd als zijn voorganger het Yerba Buena Center. Ruim een jaar geleden op 27 januari presenteerde Apple CEO Steve Jobs de eerste versie iPad. Het duurde echter nog tot april voordat de iPad, waarvan er inmiddels 15 miljoen zijn verkocht, in de winkels verscheen.

Analisten verwachten dat de iPad 2 dunner zal zijn dan zijn voorganger met een verbeterd display, evenals front-facing camera en Facetime video chat support functie. En sommige rapporten suggereren dat dit zal worden aangedreven door een multimode Qualcomm-chip en zal draaien op zowel GSM en CDMA-netwerken over de hele wereld.

Apple zal in 2011 worden geconfronteerd met toenemende concurrentie met de lancering van een groot aantal tablets vanuit een groot aantal concurrerende fabrikanten, waarvan de meeste zijn uitgerust met de Honeycomb versie van Android's mobiele besturingssysteem van Google.

Nu dat deze datum via meerdere bronnen wordt bevestigd, zal de volgende speculatie gaan over de vraag of Apple CEO Steve Jobs zal verschijnen of niet. Hij is momenteel met verlof wegens lopende gezondheidsproblemen.

24/02/2011

Update: Nu zijn het echt geen geruchten meer. Engadget weet te melden dat zij een officiele uitnodiging hebben van Apple voor de lancering van de iPad2. De foto op de uitnodiging zegt voldoende!

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: