28/06/11 'Zowel iPhone 5 als iPhone 4S in september'

Volgens de laatste geruchten (het houdt maar niet op) komt Apple dit najaar met twee nieuwe iPhones, in plaats van een. Het zou gaan om een volledig nieuwe iPhone 5 en een iPhone 4S, een verbeterde versie van de huidige iPhone. Dit nieuws komt van Chris Whitmore van de Deutsche Bank.

Al maanden gaan er geruchten over een nieuwe iPhone. Het ene moment wordt er gesproken van een volledig nieuwe versie, en het volgende moment wordt dat weer ontkracht en komt er alleen een licht verbeterde versie van de iPhone 4. Wat er precies uit zal komen is nog steeds koffiedik kijken, want Apple heeft geen van de geruchten bevestigd.

Een reden voor het gerucht van Whitmore is dat Apple in wil spelen op het kwakkelende voortbestaan van RIM (producent BlackBerry) en Nokia, waardoor er een gat in het middensegment valt. Met een iPhone 4S zou Apple dit gat op willen vangen. Ook de prepaid markt zou met dit toestel goed bediend kunnen worden. Volgens berekeningen van Whitmore zijn er wereldwijd ongeveer een miljard prepaid toestellen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: