13/01/14 'Volgende iPhone krijgt exact dezelfde camera'

De volgende iPhone, zeer waarschijnlijk de iPhone 6, krijgt exact dezelfde 8-megapixel camera als die in de iPhone 5S gebruikt wordt.

Dit gerucht is de wereld in geholpen door Cellular News. Of dit daadwerkelijk zo is, blijft tot de officiële aankondiging nog maar de vraag. Waarschijnlijk kondigt Apple weer in september dit jaar een nieuw toestel aan.

Het gerucht heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Largan, een fabrikant van camera-onderdelen, haar aandelen onderuit heeft zien gaan. De productie van de 8-megapixel camera is een stuk goedkoper dan die van bijvoorbeeld een 16-megapixel camera.

Mocht Apple inderdaad voor dezeflde camera kiezen, dan heeft de iPhone 6 direct al een achterstand in te halen op de concurrenten. Fabrikanten als Sony, Samsung en Nokia gebruiken geavanceerdere camera's met meer megapixels in hun topmodellen. Nu zegt het aantal megapixels weinig over de kwaliteit, maar dat is lastig uit te leggen aan de gemiddelde consument.

Eind september hopen we meer te weten wanneer Apple haar opvolger aan zal kondigen, die vervolgens in oktober of november in Nederland te koop zal zijn.

09-03-2014 - 20:13

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: