22/10/12 'Vanaf 2013 levert Samsung geen beeldschermen meer aan Apple'

Samsung zal vanaf 2013 geen schermen meer leveren aan Apple voor de iPad en de iPhone. Volgens The Korea Times zal het contract tussen Samsung en Apple met betrekking tot de beeldschermen vanaf 2013 verlopen.

Samsung heeft besloten het contract niet te verlengen, omdat Apple te hoge kortingen zou vragen meldt The Korea Times, welke de informatie heeft verkregen van interne bronnen bij Samsung. Volgens deze medewerkers neemt Apple in het vierde kwartaal nog maar 1,5 miljoen beeldschermen af bij Samsung, dat is de helft minder dan in het derde kwartaal van dit jaar. Het contract loopt door tot begin 2013, waarna Samsung het contract niet zal verlengen.

Medewerkers van Samsung melden dat Apple abnormale kortingen vraagt op de beeldschermen, Samsung wilt deze kortingen niet geven. Als we de bronnen mogen geloven dan zou Samsung de beeldschermen al bijna tegen de kostprijs verkopen.

Er gaan al geruime tijd geruchten in het rond dat Apple langzaam maar zeker minder afhankelijk wilt worden van aartsrivaal Samsung. Voorheen waren gedeelte van de beeldschermen, de processor en het geheugen van onder andere de iPad en de iPhone van Samsung afkomstig. Vanaf 2013 zal Samsung alleen nog de processor aan Apple leveren.

Bron: The Korea Times

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: