27/03/12 Toch geen groter scherm voor de iPhone 5

Enkele dagen terug schreven we nog dat de iPhone 5 een scherm van maar liefst 4,6 inch zou krijgen. Nu lijken deze geruchten niet te kloppen, en wordt er weer van een 3,5 inch scherm gesproken. Het schermformaat zou daarmee niet wijzigen.

Alle iPhones die tot nu toe zijn uitgekomen hebben een 3,5 inch touchscreen. Toen de eerste iPhone uitkwam was dat een acceptabel formaat, maar veel fabrikanten geven gehoor aan de roep van consumenten voor grotere schermen. Het vlaggenschip van HTC, de HTC One X, heeft zelfs een 4,7 inch scherm (met HD-resolutie). Veel iPhone-fans hopen dan ook op een scherm van minimaal 4 inch.

Ook de naam van de iPhone 5 is nog niet zeker. Hoewel het een logische naam zou zijn, geeft de introductie van de nieuwe iPad te denken. De derde iPad heet niet de iPad 3, maar 'The New iPad'. Ook de iPhone zou deze naam kunnen dragen. 'The New iPhone' zou qua naam nu goed in het portfolio van Apple passen. Hoe het ook zij, niets is zeker totdat Tim Cook het nieuwste model iPhone aan zal kondigen - tot die tijd blijft het speculeren.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: