20/03/13 Sterkere smartphone beeldschermen eind 2013?

Analisten voorspellen dat de mobiele telefoons die eind 2013 worden uitgebracht een stuk sterker zullen zijn. De daling van kostprijs van Saffier lijkt de reden hierachter. Saffier is een stof die veel harder is dan glas en niet snel breekt of krast. Deze grondstof lijkt ideaal te zijn voor beeldschermen en zou dus op korte termijn al naar de smartphones kunnen komen.

Eerder verscheen er al een stuk kunstmatig saffier in een telefoon. De camera van de iPhone 5 werd afgedekt door een klein laagje kunstmatige saffier. Saffier moet in de toekomst de vervanging worden voor de Gorilla Glass.

Deze ontwikkeling zou veel gevolgen hebben voor de markt van beschermhoesjes, verzekeringen en de levensduur van het product. Schermen die gemaakt zijn aan de hand van Saffier kunnen op de grond vallen zonder te krassen of barsten. Dit zou de levensduur van de telefoon ten goede kunnen komen.

De HTC One en Samsung Galaxy S4 zullen beiden nog de Gorilla Glass technologie bevatten. Wij zijn benieuwd naar de eerste telefoons met deze techniek!

Bron: Tweakers

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: