12/02/11 Sterke geruchten over een iPhone Mini

Volgens meerdere bronnen van Bloomberg dichtbij Apple wordt er gewerkt aan een nieuwe, kleinere en goedkopere versie van de iPhone. De iPhone Mini moet de opmars van de concurrerende Android toestellen doen vertragen.

Een persoon die anoniem wenst te blijven zegt een prototype van de iPhone mini (wellicht de iPhone Nano?) te hebben gezien. Het toestel zou een derde kleiner zijn dan een gewone iPhone. Apple zou ook een technologie in de pijplijn hebben die het mogelijk maakt via verschillende draadloze netwerken te communiceren.

CEO Steve Jobs, die ondanks zijn ziekteverlof nog steeds betrokken blijft bij de strategische beslissingen van het bedrijf, heeft zich als doel gesteld de opmars van het Androidplatform te breken.

Eerder deze week werd bekend dat Google Androids aandeel in de wereldwijde smartphonemarkt in het vierde kwartaal meer dan verdrievoudigd is tot 32,9%, terwijl Apple strandde op 16%. De kleinere iPhone zou rond de 200 dollar gaan kosten maar zonder de verplichting een 2-jarig servicecontract te tekenen.

bron: iPhone Mini volgens Bloomberg

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: