01/03/11 Opnieuw (sterke) geruchten over goedkope iPhone

Uit recente uitspraken van de tijdelijke vervanger van Apple baas Steve Jobs, Tim Cook, valt op te maken dat Apple met een goedkoper Iphone product op de markt gaat komen. Of dit de eerder besproken iPhone Nano wordt of een goedkopere variant van de iPhone 4 is nog onduidelijk.

In een interview tussen een analist van Bernstein Research en Tim Cook is naar voren gekomen dat Apple van plan is om de markt van de iPhone te vergroten door met goedkopere (wellicht prepaid) producten op de markt te komen.

"Een losse iPhone kost ongeveer 600 dollar," aldus Cook, "en Apple wil niet alleen voor de rijken zijn."

Daarmee gaat hij dus maar voor een klein gedeelte in op de geruchten van de afgelopen tijd, waarin werd gesproken over een iPhone Nano en een gestripte iPhone 4. Wel is nu duidelijk dat Apple met een iPhone of misschien wel meerdere op de markt gaat komen die beduidend goedkoper worden dan de voorgangers. De grote vraag is natuurlijk of dit ten koste gaat van de gebruikservaring?

Overigens is nog niet bekend wanneer Apple dit toestel op de markt wil brengen. Mogelijk zal het toestel tegelijkertijd met de nieuwe iPhone van dit jaar worden aangekondigd, maar misschien heeft Apple meer tijd nodig voor de ontwikkeling van de iPhone Nano.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: