07/01/13 'Ontwikkelingen voor ruikende iPhone in volle gang?'

Adamant Technologies zou bezig zijn met de ontwikkeling van een wel heel opvallende processor, waarmee een iPhone namelijk in staat wordt gebracht om geuren en smaken te herkennen.

Hoewel dit gerucht erg ongeloofwaardig klinkt, schijnt Adamant Technologies erg serieus met de ontwikkeling bezig te zijn. De "neus" van de nieuwe iPhone heeft maar liefst 2000 sensoren, dat zijn er 1600 meer dan waar een menselijke neus over beschikt. 

De iPhone 6 zal nog niet over deze chip gaan beschikken, het is namelijk de bedoeling dat deze binnen twee jaar actief is. 

Ook schijnt het bedrijf bezig te zijn met het ontwikkelen van een accessoire dat aan de iPhone gekoppeld zal kunnen worden. Dit accessoire kan je niet alleen vertellen dat je een slechte adem hebt, maar kan ook het bloedsuikerniveau van diabetespatiënten meten.

Hoewel het erg onwaarschijnlijk lijkt dat een ruikende iPhone in de toekomst op de markt zal verschijnen lijkt het toestel er echt te gaan komen. Venture Capitalist Vinad Khosia inversteerd het afgelopen jaar maar liefst 2,5 miljoen dollar in het project. We zijn in ieder geval erg benieuwd!

Bron: PhoneArena

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: