14/05/13 'iPhone 5S op z'n vroegst in september in de winkels'

Volgens marktanalist Peter Misek komt de iPhone 5S pas in september op de markt. De iPhone 5S zou in meerdere kleuren beschikbaar komen en beschikken over een vingerafdrukscanner, een feature die al eerder is uitgelekt.

De productie van de iPhone 5S is nog niet gestart, volgens Misek. Hij verwacht dat Apple de nieuwe telefoon vanaf juni laat fabriceren, om het toestel vervolgens op z'n vroegst vanaf eind augustus of begin september op de markt te brengen.

Misek baseert zijn uitspraken op meer dan 400 leveranciers die het bedrijf waar hij voor werkt, Jefferies, analyseert. De iPhone 5S zal zeer waarschijnlijk grotendeels gelijk zijn aan de iPhone 5. De upgrades zullen 'm voornamelijk in de camera en processor zitten. Deze veranderingen zagen we ook bij de upgrade van de iPhone 4 naar de 4S.

Ook heeft Apple een goedkopere iPhone in de pijplijn zitten. Deze krijgt volgens Misek een 4 inch scherm en een behuizing van plastic. Ook zal dit toestel minder snel zijn en minder opslagruimte hebben. Apple richt zou zich met deze goedkopere iPhone voornamelijk op China en andere overzeese markten gaan richten.

Vergelijk direct de beste aanbiedingen met de iPhone 5 »

Bron: Bloomberg

31-05-2013 - 14:55

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: