21/06/12 'iPhone 5 wordt 7,6 millimeter dik'

De iPhone 5 wordt volgens de laatste geruchten 7,6 millimeter dik, en 'zal de Samsung Galaxy S3 doen verbleken'. Dat stelt een nieuwssite, die het ontwerp van de nieuwe iPhone in handen zegt te hebben.

Flink afgeslankt

De huidige iPhone 4S is 9,3 millimeter dik - als de iPhone 5 naar slechts 7,6 millimeter gaat, is dat een flinke verbetering. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S3 is 8,6 millimeter dik, en de HTC One X 9,3 millimeter. De dunste superphone zou de iPhone niet worden - Motorola heeft nog dunnere telefoons. Verder zou de iPhone 5 123,8 millimeter hoog zijn, en 58,6 millimeter breed.

Nieuwe poort

Er zijn al veel geruchten over een nieuwe poort aan de onderkant van het toestel geweest, en ook deze keer wordt benadrukt dat de iPhone 5 een kleinere poort zal hebben. Veel gebruikers zijn daar niet blij mee, omdat veel accessoires zoals docking stations dan niet meer werken.

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3

Terry Gou (de baas van Foxconn in Taiwan, fabrikant van de iPhone) heeft verder gezegd dat de iPhone 5 de Samsung Galaxy S3 'zal doen verbleken'. Dat is nogal een dappere uitspraak. Waarom dat zo is, heeft Gou niet genoemd.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone in oktober op de markt zal verschijnen, gelijktijdig met de komst van iOS6. Het is dan een jaar geleden dat Apple de iPhone 4S op de markt bracht.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: