01/12/11 'iPhone 5 krijgt LTE-ondersteuning'

De iPhone 5 houdt de gemoederen van de smartphonewereld altijd bezig, en nu komt er een gerucht uit Japan over de opvolger van de iPhone 4S. Het schijnt dat de iPhone 5 over LTE-techniek gaat beschikken, aldus NTT DoCoMo, een Japanse provider. Met LTE (of 4G) kan je supersnel internetten.

Volgens een rapport heeft de CEO van Apple, Tim Cook, inmiddels met verschillende providers gesprekken gevoerd over de mogelijkheden van de nieuwe iPhone wat betreft de LTE-capaciteiten. Dit soort informatie nemen we overigens met een behoorlijke korrel zout.

Aan een iPhone 5 met 4G/LTE techniek hebben we in Nederland overigens nog weinig, er zijn namelijk nog geen providers die 4G netwerken hebben opgezet. Mocht er een iPhone 5 komen, dan zal deze waarschijnlijk in een 3G-variant naar Nederland komen. Overigens zijn er in de VS al een aantal toestellen die de nieuwe techniek aan boord hebben; de high-end Android toestellen van Samsung en HTC bijvoorbeeld. Erg vernieuwend zou de toevoeging van 4G in onze ogen dan ook niet zijn.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: