29/08/12 'iPhone 5 krijgt AirPlay Direct: streamen zonder WiFi'

Volgens The Telegraph werkt Apple aan een upgrade voor AirPlay, onder de werktitel 'AirPlay Direct' voor de iPhone 5. Met deze technologie is het mogelijk om draadloos muziek en video's naar een speaker-set of Apple TV te streamen zonder dat er gebruikt gemaakt hoeft te worden van draadloos internet.

Volgens de geruchten wordt de nieuwe vorm van AirPlay momenteel getest onder de naam AirPlay Direct. Dit zou met behulp van Bluetooth 4.0 draadloos beeld en geluid moeten kunnen versutren naar een ontvanger. Momenteel worden Bluetooth-speakers al langere tijd gebruikt, met name door Android toestellen. AirPlay Direct kan hierdoor veel breder worden ingezet dan de huidige variant.

Met een technologie als AirDrop in OS X in het achterhoofd, is het niet ondenkbaar dat Apple kijkt naar de mogelijkheden om zonder draadloos netwerk toch gebruik te maken van de WiFi-chip voor AirPlay. Met AirDrop kunnen Macs bestanden naar elkaar versturen, zolang ze niet te ver van elkaar verwijderd zijn en een geschikte WiFi-chip hebben ingebouwd. Een soortgelijke toepassing zou ervoor zorgen dat zowel AirPlay-ontvangers als AirPort Express niet buiten spel worden gezet met AirPlay Direct. 

Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over AirPlay Direct voor de iPhone 5, laten wij het weten op TipTien.

Bron: iCreatemagazine

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: