14/09/11 iPhone 5 komt op 15 oktober volgens CEO France Telecom

Stéphane Richard, de topman van France Telecom heeft door laten schemeren dat de iPhone 5 vanaf 15 oktober bij het grote Franse telecomconcern beschikbaar zal zijn. Waarom Richard zijn mond voorbijpraat is een raadsel, maar we gaan er vanuit dat hij meer weet dan de doorsnee analist of journalist.

Natuurlijk wordt er de laatste tijd ontzettend veel gespeculeerd over de lanceringsdatum van de iPhone 5, dus in hoeverre moeten we dit zoveelste gerucht serieus nemen? Misschien omdat hij wel degelijk over insider-informatie beschikt. Vlak voor de lancering van de iPad onthulde hij bijvoorbeeld dat Apple bezig was met het ontwikkelen van een tablet met webcam.


Eerder vertelde hij ook dat Apple plannen had om over te stappen naar ingebouwde simkaarten met de naam e-SIM. De operators waren het er niet mee eens en Apple besloot zich aan te sluiten bij een initiatief van de operators om een nieuw type simkaart te ontwikkelen. Er zou een plattere en kleinere iPhone met een nieuw type simkaart op de markt komen, beweerde de topman. Een topman van AT&T bevestigde later dat er wordt nagedacht over een nieuw simkaartformaat.

Toch is de datum van 15 oktober nogal vreemd: het valt op een zaterdag en dat is geen gebruikelijke datum voor Apple om nieuwe producten op de markt te brengen. Eerdere lanceringen van de iPhone vielen op een donderdag of vrijdag. Vandaar dat wij in onze agenda op vrijdag 14 oktober een kleine aantekening maken: "iPhone 5 lancering mogelijkheid 58"  :P

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: