22/06/11 'iPhone 5 komt in september'

De geruchten over de iPhone 5 worden steeds concreter. We hebben er hier al diverse kunnen melden. Het gerenommeerde financiele persbureau Bloomberg kon zelfs bevestigen (via 2 inside bronnen) dat Apple de iPhone 5 in september zal lanceren en dat er hard wordt gewerkt om de iPad 3 een "High Resolution device" te maken. Zoals verwacht zal de nieuwe iPhone veel gaan lijken op de iPhone 4 en zal het nieuwe iOS 5 daar op gaan draaien. iOS 5 bestaat tegenwoordig onder de codenaam "Telluride". De iPhone 5 zal de A5 chip krijgen (zelfde als in de iPad 2) en een 8MP camera zoals we al eerder konden melden.

Bloomberg's bronnen vertellen verder dat Apple aan het testen is met een versie van de iPad die een "hogere resolutie scherm heeft, vergelijkbaar wat nu gebruikt wordt op de iPhone 4".  Bloomberg rept ook van eerdere geruchten dat Apple werkt aan een goedkopere versie van de iPhone die gericht is op nieuwe doelgroepen in ontwikkelingslanden. Zij gaan er vanuit dat er nog steeds gewerkt wordt aan zo'n low-end iPhone.

Tenslotte rapporteren ze dat de resolutie van de nieuwe iPad "ongeveer 1/3 hoger ligt dan de iPad2" Op zich geen hele grote vooruitgang, gezien de historie dat Apple elke versie met een dubbele resolutie van haar voorganger probeert te komen, ook om bestaande app's makkelijk te kunnen opschalen. Zij gaan er vanuit dat Apple dezelfde technieken zal handhaven in een iPad 3, hoewel technische hobbels genomen moeten worden om de hoge resoluties te kunnen handelen.

Wat er waar is van deze geruchten zullen we later weten. De bron Bloomberg is doorgaans erg betrouwbaar. Beursanalisten baseren o.a. hier hun aan- en verkoopbeleid op.

De plaatjes bij dit artikel zijn (uiteraard) mashups /gokjes of grapjes hoe de iPhone er uit zou kúnnen gaan zien.

Als uitsmijter hieronder meer iPhone 5 geruchten, leuk visueel gemaakt op de Franse website nowhereelse.fr

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: