05/09/11 iPhone 5-hoesje duidt op een flink groter toestel


Op basis van een hoesje dat voor de iPhone 5 is gemaakt, valt af te leiden dat de opvolger van de iPhone 4 een stuk groter wordt. Bij de iPad 2 wisten de hoesjesmakers ook al als eerste de juiste afmetingen. Deze informatie was overgekocht van Foxconn-medewerkers, het bedrijf dat de Apple gadgets produceert.


Aan de hand van de foto's van het hoesje zou de nieuwe iPhone een scherm van 4 inch moeten hebben. De huidige iPhone 3GS en 4 hebben een scherm van 3,5 inch. Ook zou het nieuwe ontwerp minder rechthoekig zijn, en weer wat teruggrijpen naar het rondere van de iPhone 3GS. Op basis van het hoesje zou de iPhone 5 zo'n 4,7 inch bij 2,6 inch meten. Verder zou het toestel een stukje dunner zijn.


Of het hoesje daadwerkelijk voor de iPhone 5 bedoeld is, valt nog maar te bezien. Het regent al tijden talloze geruchten omtrent dit bijna mythische toestel. Ook denken sommige bezoekers van Macrumors.com (de bron van dit verhaal) dat het niet om de iPhone 5 gaat, maar om de nieuwe iPod Touch, die sowieso een stuk dunner is dat de iPhone.

Tot slot is er weer een releasedatum gelekt: 21 oktober 2011. Volgens ThisIsMyNext krijgen Best Buy winkels in de VS dan nieuw promotiemateriaal toegestuurt van Apple. Of dit dan ook voor de iPhone bedoeld is, is niet bekend.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: