06/05/13 'Goedkopere iPhone op komst'

Al langere tijd zien we verschillende geruchten van een nieuwe telefoon van Apple op het internet. Het gaat in dit geval niet om de opvolger van de iPhone 5, maar een goedkoper model die naast de iPhone 5 komt te staan.

Apple heeft als merk een uitstekend imago en haar producten verkopen dan ook goed. Het probleem van een goed imago is dat “goedkopere” producten dit imago kunnen ondermijnen. De geruchten gaan dat Apple met een middenklasse telefoon komt en dus geen budget telefoon. Dit zeggen investeerders van J.P. Morgan over het toestel.

Voor het toestel zal tussen de 350 en 400 dollar moeten worden neergelegd. Dit zegt AllThingsD op hun website. De nieuwe telefoon zal waarschijnlijk iets duurder zijn dan de andere telefoons in die prijsklasse, althans dit vermoeden de analisten Gokul Hariharan en Mark Moskowitz.

Eerder bracht Apple bij haar iPod reeks ook al een goedkopere variant uit. Naast de iPod Video en de iPod Nano kwam Apple met de iPod Shuffle. De laatste iPod was een stuk goedkoper dan de andere iPods en vergrootte het succes van Apple.

Dat de nieuwe Apple telefoon geen “budget” status meekrijgt verbaast ons niks, maar wij zijn wel benieuwd of deze telefoon ook echt wordt uitgebracht. Of het een middenklasse of budget telefoon is, is pas te zeggen als de telefoon is aangekondigd en de specificaties bekend zijn.

Vergelijk direct de beste aanbiedingen met de iPhone 5 »

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: