26/09/12 'Foxconn legt productielijn iPhone 5 tijdelijk stil'

De productielijn van Foxcomm voor de iPhone 5 moet zeer vermoedelijk drie dagen worden stilgelegd. Tijdens de rellen onder de medewerkers van Foxconn heeft de lijn schade opgelopen.

Afgelopen weekend ontstonden er hevige rellen onder het personeel van Foxconn. Vermoedelijk werd een medewerker door een bewaker van het bedrijf in elkaar geslagen, waarna de rellen ontstonden. In totaal gingen er zo'n 2000 medewerkers met elkaar op de vuist. Inmiddels zouden er al 10 personen zijn overleden, al ontkent Foxconn dat dit met de rellen heeft te maken.

Er gaan geruchten dat tijdens de rellen de productielijn van de iPhone 5 schade heeft opgelopen. Hierdoor zal de lijn drie dagen dicht moeten om de schade te herstellen. Voor Apple betekent dit dat de productie van de iPhone 5 wordt stilgelegd.

Foxconn is de afgelopen jaren vaak onderdeel van gesprek geweest, na berichten over vele zelfmoorden onder het personeel en dat de medewerkers voor een loon van bijna niets de toestellen produceren. Zowel Foxconn als Apple hebben verbetering beloofd en sindsdien heeft het personeel dan ook salarisverhoging gehad. Ook hebben Foxconn en Apple de werktijden voor het personeel veranderd.

Apple heeft momenteel grote moeite om aan de vraag van de iPhone 5 te voldoen. In Nederland is de levertijd van de iPhone 5 inmiddels opgelopen tot 8 weken bij telecomprovider T-Mobile.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: