01/06/12 'Eerste specificaties nieuwe iPhone lekken uit'

Een bekende Apple-blog weet te melden dat de nieuwe iPhone over een vernieuwde A5-processor gaat beschikken (met twee kernen, in plaats van vier). Ook wordt het grotere vier inch scherm weer genoemd.

Dit baseert 9to5mac op een betrouwbare bron bij Apple. Ook heeft de site zelf onderzoek gedaan in een test-versie van het nieuwe besturingssysteem, iOS 6. Daaruit is gebleken dat er een processor in de nieuwe iPhone zit, de ARM S5L8950X (overigens geproduceerd door Samsung). Intern heeft de processor 'gewoon' de naam A5. Wel schijnt de vernieuwde chip een extra letter in de naam meekrijgen om de extra snelheid aan te duiden. Welke letter dat wordt, is nog niet bekend gemaakt maar de 'S' lijkt niet meer dan logisch.

Er werd al enige tijd vanuit gegaan dat Apple een quad-core processor in haar nieuwe smartphone zou gebruiken, net als bijvoorbeeld concurrenten Samsung, HTC en LG. Het gebruik van een dual-core chip is daarmee opvallend. Ook zal Apple 1GB aan werkgeheugen in de nieuwe iPhone stoppen, in plaats van 2GB.

Tot slot meldt de site dat de iPhone 5 een 4 inch scherm krijgt. Hiermee wordt de iPhone langer, maar niet breder. Ook het design is ten opzichte van de iPhone 4(S) bijna niet aangepast.

Op 7 juni houdt Apple een persconferentie in de VS. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf daar de nieuwe iPhone aan zal kondigen, of dat dit later dit jaar pas zal gebeuren.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: