23/05/12 'Apple test nieuwe iPhones met 3,95 inch touchscreens'

iPhone 5De geruchtenmolen draait weer als vanouds op volle toeren. Apple schijnt met een nieuwe iPhone te testen met een diagonaal van 3,95 inch. Het scherm zou een resolutie hebben van 1136x640 pixels, en is daarmee een tikje scherper dan het huidige iPhone 4/4S scherm.

Het aantal 'pixels per inch' (PPI) komt met die resolutie uit op 330 - de huidige iPhone moet het doen met 326. Dat verschil zal overigens niet waarneembaar zijn met het blote oog.

9to5mac meldt dat er rond de Apple-campus wordt getest met twee prototypes, welke de codenames iPhone 5.1 en iPhone 5.2 hebben gekregen. Mocht dit gerucht kloppen, dan verandert de beeldschermverhouding. Op dit moment is dat 3:2, maar zou met het nieuwe scherm 16:9 (breedbeeld) worden. Dit zou voor ontwikkelaars van apps een flinke kluif werk betekenen - de apps moeten dan worden aangepast voor het nieuwe scherm.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iPhone uit zal komen, en hoe deze eruit zal zien. Er zullen ongetwijfeld voor de lancering nog talloze geruchten volgen - uiteraard houden we de beste voor je bij.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: