29/11/12 'Apple komt met 200 dollar-iPhone op de markt'

Apple wilt een goedkope iPhone op de markt brengen. Met het toestel wilt Apple het verloren marktaandeel ten opzichte van Android terugwinnen.

Apple wilt een iPhone op de markt brengen welke 200 dollar moet gaan kosten. Het toestel zou de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de vele goedkope Android telefoons.

Momenteel behoort de iPhone tot het topsegment van de markt. Als Apple het verloren marktaandeel ten opzichte van Android wilt terugwinnen, zullen zij een goedkoop toestel op de markt moeten brengen. Volgens Gene Munster, analist van Piper Jaffray, is dit dan ook precies wat Apple van plan is.

Momenteel mist Apple de boot in landen als China en India. De huidige iPhones zijn in deze landen simpelweg niet te betalen, hiervoor zijn de inkomens in deze landen veel te laag.

In de markt van mobiele telefoons heeft Apple altijd al een voorsprong gehad. Echter zitten concurrenten als Samsung de fabrikant op de hielen met de verkoop van Android telefoons die zich met de duurdere iPhone kunnen meten.

Volgens de analist kan Apple het tij keren wat betreft het marktaandeel door een goedkopere iPhone op de markt te brengen. Als we de geruchten mogen geloven zal Apple in 2014 dan ook een iPhone op de markt brengen die slechts 200 dollar gaat kosten. Mocht deze telefoon in de smaak vallen in landen als China en India, dan zal Apple in moeten leveren op de winstmarge, maar zal iOS het verloren marktaandeel ten opzichte van Android weer terugwinnen. 

Bron: Business Insider

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: