08/11/12 'Apple investeert 2 miljard dollar in Sharp'

Naar verluid heeft Apple een bedrag van 2 miljard dollar in Sharp geïnvesteerd. Met deze investering wilt Apple ervoor zorgen dat de toevoer van schermen zeker wordt gesteld.

Zowel Apple als Sharp hebben niets over de investering naar buiten gebracht, maar marktanalist Asymco is er vrij zeker van nadat zij eens goed de cijfers van Apple zijn gaan bestuderen. Plots vonden zij een een extra uitgave van 2 miljard dollar. Het gaat echter wel om een hele globale omschrijving, de kosten zijn namelijk gemaakt aan; gereedschap, fabricage en infrastructuur. Hierdoor blijft het gissen waarom Apple deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt.

Asymco meent dat de kans zeer groot is dat Apple in Sharp heeft geïnvesteerd. Sharp is namelijk sinds kort hofleverancier, samen met LG, van schermen voor de iPhone, iPad en iPod, maar ook voor de Macbook en de iMac worden door Sharp de schermen gefabriceerd. Daarbij komt kijken dat Sharp momenteel zijn uiterste best moet doen om het hoofd boven water te houden.

Dankzij de investering in Sharp weet Apple haar levering van schermen zeker te stellen, weet Asymco te melden. Ook kan Apple dankzij deze investering prioriteit bij Sharp afdwingen en mischien zelfs een lagere prijs. 

Bron: Asymco

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: