30/08/12 'Accu iPhone 5 kan door nieuw scherm 40 procent meer energie bergen'

Volgens een analist voorkomt de in-cell technologie die Apple toepast in het scherm van de iPhone 5 dat de accu snel uitgeput raakt. Dit is een heel verschil met de eerder uitgelekte details over de accu van de nieuwe iPhone, waarin gevreest werd dat het nieuwe toestel continue aan de lader zou moeten.

De nieuwe iPhone bevat volgens geruchten voldoende vernieuwingen die een zwaar beslag leggen op de accu, waaronder een groter scherm, een zwaardere processor en 4G ondersteuning. 

Volgens Shawn Lee integreert de in-cell technologie de aanraakfunctionaliteit in het LCD-scherm. Door deze integratie wordt een aparte aanraakgevoelige laag onder het LCD-scherm overbodig. Dit scheelt ongeveer een halve centimeter. 

De extra ruimte die vrij komt kan Apple gebruiken voor de accu. Bij de huidige stand van de accutechniek resulteren in een capaciteitsverhoging van 40 procent.

In eerdere geruchten werd al gestelt dat de iPhone 5 dunner zou worden dan voorganger iPhone 4S. Door deze geruchten lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat deze voorspelling waar zal zijn. 

Apple is meester in stilzwijgen en wij zullen dan ook waarschijnlijk niets bevestigd krijgen tot de grote onthulling daar is. Deze onthulling wordt verwacht op 12 september, we wachten af!

Bron: Lee's blog

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: