17/01/13 Wintersport-apps voor de iPhone: een overzicht

Ga jij dit jaar nog een weekje skiën of snowboarden? Grote kans dat je je iPhone meeneemt. Om je wintersport door te komen hebben we een aantal handige apps voor je uitgezocht.

Sneeuwhoogte+

Een app die real-time informatie toont over je skigebied , met onder andere de sneeuwverwachtingen, pistekaarten en webcams. Toch een stuk praktischer en visueel aantrekkelijker dan de sneeuwhoogtes op Teletekst te volgen.

Grootte: 4,4 MB
Prijs: gratis

RunKeeper

Een van de bekendste sport-apps, RunKeeper, kan je ook voor andere sporten gebruiken. Zo houdt RunKeeper ook je activiteiten bij als gaat downhill skiën, cross-country skiën of snowboarden. Ja – RunKeeper maakt daar onderscheidt in.

 

Grootte: 17,5 MB
Prijs: gratis

iSki

Met iSki kan je van het skigebied van je keuze de huidige omstandigheden en weersomstandigheden en verwachtigen opvragen. iSki is verkrijgbaar voor alle populaire wintersportlanden in Europa – en zelfs daarbuiten. Voor de iPad zijn Oostenrijk en Zwitserland verkrijgbaar.

Grootte: 4,1 MB (Oostenrijk-versie)
Prijs: gratis

Ski Tracks

Met Ski Tracks hou je je volledige dag op de berg bij. De app houdt zeer nauwkeurig bij waar je bezig bent met GPS en heeft verder geen 3G-verbinding nodig. Normaliter trekt GPS je toestel snel leeg, maar Ski Tracks niet. Je kan maximaal 14 uur tracken op een acculading. Ook houdt Ski Tracks het hoogteverschil bij. Je kan zelfs foto’s schieten die de app direct aan je route koppelt.

Grootte: 2,8 MB
Prijs: gratis (voor de Lite-versie, de reguliere kost € 0,89)

Schlager Oktoberfest Radio

Geen hippe app om je vrienden met je ski-kunsten te imponeren, maar minstens zo belangrijk: muziek om de dag mee af te sluiten. Laten we eerlijk zijn: de après ski is voor velen net zo belangrijk als het skien of boarden zelf. Mocht je in een afgelegen gebied zitten maar toch een feestje in je appartement of hotel willen bouwen, dan kan dat perfect met deze gratis Schlager-app, waarmee je op verschillende Schlager-radiostations kunt afstemmen.

Grootte: 0,2 MB
Prijs: gratis

Heb jij nog meer leuke, interessante of handige apps voor de piste gevonden? Laat het ons weten in de reacties! 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: