30/12/10 Nu ook videobellen met Skype voor Iphone

Skype’s officiële iPhone-applicatie heeft zojuist een update gekregen, met voor het eerst de mogelijkheid om te videobellen. De functie is geschikt voor iPhone 3GS, iPhone 4 en vierde generatie iPod touch. Gebruikers kunnen realtime videogesprekken met elkaar uitwisselen, ook als de andere partij Skype voor Windows, Mac of Linux heeft. Het werkt via Wi-Fi en 3G en vereist iOS 4 en hoger.

Om te kunnen gebruiken moet je Skype 3.0 voor iPhone installeren. Bij de iPhone 4 en vierde generatie iPod touch kun je in twee richtingen videobellen. Bij oudere iOS-apparaten die geen camera aan de voorzijde hebben, kun je alleen videobeelden ontvangen in één richting of zit je vast aan de videocam aan de achterzijde.

Ook bij de iPad en de derde generatie iPod touch kun je alleen videobeelden ontvangen, maar niet verzenden. Engadget probeerde alvast wat gesprekken uit, maar meldt dat het bellen van 3G naar 3G niet aan te raden is vanwege de slechte kwaliteit van de videobeelden. We probeerden het ook zelf uit en ontdekten dat bellen via Wi-Fi minder goede beelden oplevert dan met Apples Facetime, maar dat het goed bruikbaar is. Een punt waarop Facetime tekortschiet, is dat je niet standaard via 3G kunt bellen.

Of Skype ook soortgelijke apps voor Android en andere mobiele platformen gaat uitbrengen is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk volgen er komende week meer aankondigingen op de CES in Las Vegas. Een paar dagen geleden lekte al uit dat Skype videobellen aan de iPhone-applicatie zou toevoegen. Het bleek uit een online supportdocument van Skype zelf. Gisteren bracht Skype bovendien een teaser uit voor de nieuwe dienst.

Download hier Skype voor de iPhone App

Bron: Iphoneclub.nl

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: