14/06/13 Microsoft brengt Office naar iOS

Microsoft heeft Office uitgebracht voor het iOS besturingssysteem. Met deze versie kunnen gebruikers word en Excel bestanden bewerken op de smartphone.

Om dit te kunnen doen moet de gebruiker wel minimaal 100 euro per jaar betalen. Als consument zijnde moet je namelijk een abonnement op Office 365 nemen om gebruik te kunnen maken van deze diensten. Microsoft heeft met de “365” software een nieuw verdienmodel geïntroduceerd. De aanschaf van deze software kost de gebruiker een vast bedrag per jaar, in plaats van een eenmalige toegift wat bij Microsoft eerder vroeg.

Het nadeel is wel dat de gebruiker geen Powerpoint presentaties kan bewerken. Wel kunnen ze het bestand openen. Je smartphone kan dus wel fungeren als het medium waarvan afgespeeld moet worden. De applicatie werkt prima, maar kan de moeilijke dingen niet aan. Zo kunnen de grootste rekensommen die mogelijk zijn in Excel niet worden berekend met deze versie van Excel. Ook is het moeilijk om grote wijzigingen in al eerder getypte teksten te maken. De Office applicatie is vanaf volgende week te downloaden en is alleen te gebruiken op de iPhone.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: