24/01/12 Jailbreak iPhone 4s en iPad 2 is uit

HTC Primo

Het is de ontwikkelaars van de zogenaamde Absinthe-jailbreak na maar liefst ruim een jaar gelukt om de iPad 2 en nu ook de iPhone 4s te jailbreaken. En met resultaat! Deze nieuwe jailbreak werd binnen 24 uur maar liefst1 miljoen keer gedownload. Daarmee is deze nieuwste jailbreak-tool een van de populairste ooit. Het aantal downloads is opvallend, omdat op de eerste dag alleen nog maar een Mac-versie beschikbaar was. De Windows-versie verscheen een dag later.

De A5-processor bleek een moeilijke noot om te kraken, maar met Absinthe A5 kun je nu ook Apple’s nieuwste iOS-apparaten untethered jailbreaken. Dit houdt in dat de jailbreak ook na een reboot behouden blijft. Een van de top-hackers liet begin vorige week nog een video zien waarop een gejailbreakte iPhone 4S en iPad 2 was te zien.

Uit later gepubliceerde cijfers bleek dat niet elke downloader meteen aan het jailbreaken is geslagen. Na drie dagen hadden bijna een miljoen gebruikers hun iOS-apparaat van de beveiliging ontdaan. De helft van de jailbreaks werden uitgevoerd op iPhones, terwijl de iPad 2 ongeveer 300.000 keer werd ontgrendeld. Daarnaast werd de tool nog ongeveer 150.000 keer ingezet voor een iPad 2 die al eerder gejailbreakt werd: wie zijn iPad 2 nog op iOS 4 had draaien kon een oudere jailbreak-tool gebruiken, die op iOS 5 niet werkt.

Wil je ook je iPhone 4S of iPad 2 jailbreaken? Via een uitleg op de website van iCreate kun je een eenvoudig stappenplan volgen om je smartphone of tablet zonder restricties te kunnen gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat het jailbreaken van de iPhone niet is toegestaan door Apple en dat er geen garantie wordt geboden op een gejailbreakt product.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: