29/12/10 iSki - een ski-app review

Nu het wintersportseizoen er weer aan zit te komen - of wellicht heb je er al een weekje opzitten - trek jij wellicht ook met familie en vrienden naar de Alpenlanden. Het is wel zo handig als je in de vroege ochtend al de sneeuwcondities op de pistes kan checken. Daarvoor is er de gratis applicatie iSki (overigens ook verkrijgbaar voor Android).

De app is verkrijgbaar voor Oostenrijk, Tsjechie, Slowakije en Zwitserland. Voor Noord-Amerika en Duitsland zijn de apps nog in ontwikkeling. De crew van iPhone Deals zijn vervente Oostenrijk-gangers (de beste après ski van Europa!), en dus bespreken we iSki Austria voor deze review.

De meeste skigebieden van Oostenrijk zijn opgenomen. In het overzicht van deze gebieden kan je gelijk zien hoeveel liften er daar open zijn, wat de sneeuwhoogtes zijn en ook de huidige temperatuur.

Mayrhofen is een van onze favoriete gebieden. Naast de prachtige pistes (inclusief de Hara Kiri, de zwartste piste van Europa met een drop van 78%) heb je er ook het Vans Penken Park voor de waaghalzen en natuurlijk de schönste Heidi's. Wanneer we Mayrhofen selecteren zien we een kaart waarop ingezoomd kan worden, een overzicht van het weer voor de komende dagen en hoeveel liften er open zijn op dit moment.

Meer informatie:

  • Hoeveel liften er geopend zijn
  • Webcam view (4 bij Mayrhofen)
  • Contactinformatie van hotels
  • 'Mountain rescue SOS' voor de eerste hulp
  • Hoeveel funparcs er open zijn
  • Totaal aantal skibare kilometers


Bij de hotels wordt op dit moment slechts één hotel weergegeven, dat is wel een gemiste kans. Op het moment van schrijven is de laatste update 2 uur geleden, dus met de actualiteit van iSki zit het wel snor. Ook kan je checken waar je vrienden zit begeven, en kan je via Facebook delen waar je bent ingechecked.

Download iSki hier in de iTunes store.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: