28/11/12 Apple zet Maps-manager op straat en zoekt hulp bij TomTom

Apple Maps is bij Apple niet in goede aarde gevallen. Apple heeft de manager die verantwoordelijk was voor de applicatie namelijk ontslagen. De fabrikant heeft de hulp van het Nederlandse TomTom gevraagd om Apple Maps weer nieuw leven in te blazen.

Apple maps Door Apple is het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar volgens Bloomberg is Richard Williamson, de verantwoordelijke manager voor Apple Maps, door Eddy Cue ontslagen. Sinds de reorganisatie binnen Apple was Eddy Cue verantwoordelijk voor alle services binnen Apple, daarmee viel ook het team van Maps onder Cue's verantwoordelijkheid. Inmiddels is Cue schoonschip aan het maken binnen het team van Maps en zet Apple alles op alles om de applicatie op zeer korte termijn van alle fouten te ontdoen en de concurrentiestrijd aan te gaan met Google Maps.

Om dit alles zo snel mogelijk te realiseren is Apple een nauwere samenwerking aangegaan met TomTom. Het Nederlandse bedrijf is gevraagd Apple te adviseren en mee te denken met het Maps-team om zo alle problemen sneller te kunnen oplossen. 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: