17/06/11 Apple vraag patent aan voor nieuwe vriendendienst

Social Media is hot. Dat weet Apple natuurlijk ook en om die reden heeft Apple een patent aangevraagd op een systeem dat een iOS-gebruiker andere mensen laat ontmoeten op basis van gemeenschappelijke interesses. Om dit te kunnen doen wordt gebruikt gemaakt van benodigde data van de iPhone of iPad. Hiermee heeft deze nieuwe applicatie beduidend meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld de sociale netwerk applicatie Facebook.

De nieuwe applicatie dat vooralsnog de naam Buddy Finder heeft gekregen werkt met content en locatie. Er wordt bepaald welke iOS-gebuikers interessant kunnen zijn op basis van gebruikersdata op het mobiele apparaat en of potentiële kandidaten zich dichtbij bevinden. Vervolgens kan er contact gelegd worden met een match via de software. Meedoen aan het vriendenzoeksysteem is vrijwillig; gebruikers kunnen het zelf aan en uit zetten.

Het resultaat is dat je met je iPhone je omgeving kunt scannen op je vrienden, zakelijke relatie of misschien zelfs date. De applicatie biedt dus ook de mogelijkheid om mensen in je omgeving met dezelfde interesse zoeken en aan je netwerk toe te voegen, zelfs bij mensen die je niet kent, maar die wel open staan voor nieuwe connecties.

De Buddy Finder bepaalt voorkeuren aan de hand van data, zoals welke muzieknummers zijn gedownload, welke plaatsen zijn bezocht en wat voor afbeeldingen er op het iOS-apparaat staan. Gebruikers hoeven zelf geen voorkeuren op te geven.

Zoals beschreven gaat het in dit stadium om een patent aanvraag, dat de applicatie daadwerkerlijk wordt ontwikkeld is dus niet definitief. Natuurlijk houden we je hiervan op de hoogte en hopen we zelf dat het een van de vele nieuwe applicaties op de iPhone 5 gaat worden. 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: