13/12/10 Wallstreet Analist: iPhone wint strijd

Een Wall Street-analist heeft gezegd dat de iPhone de winnaar wordt, als het uitdraait op een strijd tussen de mobiele besturingssystemen Android en Windows Phone 7. Een klassiek geval van 'twee honden vechten om een been, de derde gaat ermee heen.' De prominente Wall Street-analist verklaarde dat Windows Phone 7 een succesvolle lancering heeft gehad, en dat Microsoft het mobiele besturingssysteem zwaar gaat marketen. Dat leidt volgens die analist tot een hevige strijd tussen Android en WP7, terwijl het iOS van Apple hierdoor stevig aan kop blijft.

Of WP7 wel zo'n succesvolle start heeft gehad, is overigens onderwerp van discussie. Microsoft noch retailers van WP7-telefoons brengen betrouwbare cijfers naar buiten. De betreffende analist was echter wat slimmer: die bekeek hoeveel Facebook-apps voor WP7 er zijn afgenomen sinds Windows Phone 7 is uitgebracht. En dat zijn er 135.000. Aangezien elke Amerikaan zo'n beetje een tweede leven heeft op Facebook, lijkt dat een redelijk accurate schatting te zijn van het aantal verkochte WP7-telefoons.

Microsoft zou volgens de analist de geldbuidel trekken om telefoonfabrikanten over de streep te trekken om WP7-telefoons te gaan maken. Daarvoor zou een flink deel van het marketingbudget van een half miljard dollar worden uitgetrokken. Alle inspanningen van Microsoft om WP7 aan de man te brengen, gaan volgens de analist vooral ten koste van Android. De iPhone blijft vrijwel volledig buiten schot van dit gevecht der titanen.

bron: allaboutphones.nl: Iphone wint het van Android en Windows Phone 7

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: