17/11/11 Volgende week batterij problemen definitief voorbij?

iOS 5.0.2 to the rescue

De Duitse website Macerkopf.de bericht over een snel komende update voor iOS 5, waarmee momenteel bestaande batterijproblemen definitief opgelost zouden moeten worden. De update zou mogelijk al volgende week beschikbaar komen. De Duitse website heeft de informatie van een ontwikkelaar gekregen die rechtstreeks betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe update.

De eerste software update die vorige week beschikbaar kwam ter oplossing van de accu problemen bleek niet voor iedere iPhone een genezende werking te hebben. Mensen bleven, na installatie van de update, klagen over korte standby tijden. Apple erkende dat de problemen nog niet geheel verholpen zijn en dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Het probleem zou veroorzaakt worden doordat het besturingssysteem teveel instellingen bevat die toegang tot de hardwarematige functies mogelijk maken. Een voorbeeld hiervan is de tijdzone-synchronisatie die al eerder als mogelijke oorzaak van het probleem werd genoemd. Siri zet deze weer aan, ook al is deze in de instellingen uitgeschakeld. De oplossing houdt dan ook in om een tijdelijke functie in te bouwen die, zodra Siri niet meer gebruikt wordt, de tijdzone-synchronisatie weer uitschakelt.

Dankzij de nieuwe update, vermoedelijk iOS 5.0.2, zou de batterij van een iPhone het weer langer vol moeten houden. Het doel zou zijn om 40 uur standby-tijd en 10 uur gesprekstijd te realiseren, maar deze tijden zijn wel van allerlei factoren afhankelijk.

Zodra de update beschikbaar is brengen we je hier uiteraard direct van op de hoogte.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: