21/10/14 Verkooprecord iPhones maar verdere daling iPad verkoop

De nettowinst van Apple in het derde kwartaal van 2014 bedroeg 8.5 miljard dollar (6.6 miljard euro), een groei van 13% wat boven de verwachtingen van analisten bleek te zijn. Verreweg de belangrijkste reden van dit succes is de verkoop van de nieuwe iPhones. Momenteel staat de teller op 39.3 miljoen verkochte iPhone 6 toestellen. Apple heeft de verdeling tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet bekend gemaakt.

Nooit eerder verkocht Apple na lancering van een nieuwe iPhone zoveel toestellen. Direct na de presentatie van de kwartaalcijfers steeg Apple's aandeel met 2%. In het huidige vierde kwartaal verwacht Apple het resultaat van Q3 te overtreffen, mede dankzij kerst en thanksgiving. In dit altijd belangrijke vierde kwartaal verwacht Apple een omzet tussen de 63,5 en 66,5 miljard dollar.

Toch had Tim Cook niet alleen maar goed nieuws. De verkoop van iPads gaf voor het derde kwartaal op rij een daling te zien met maar liefst 12,5 procent. Het totaal aantal verkochte iPads kwam uit op 12,3 miljoen stuks. Met de lancering van de iPad Air 2 en iPad Mini 3 hoopt Apple de dalende trend te doorbreken.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: