06/04/11 Sony lijkt vertraging iPhone 5 te bevestigen

De geruchten over de lanceringsdatum van de Iphone 5 komen goed op gang. Meerdere partijen spreken elkaar hier over tegen. Ten eerste Sony: In een interview geeft de CEO van Sony (Howard Stringer) commentaar op de situatie in Japan en een aantal fabrieken van Sony die getroffen zijn door de tsunami. De CEO liet weten dat een fabriek in Sendai, waar camera’s worden ontwikkeld, zwaar getroffen is en dat de gang van de sensoren van Sony naar apparaten van Apple daardoor vertraging op zal lopen. Camera Stringer sprak niet expliciet over de iPhone 5, maar veel techsites gaan er vanuit dat dit wel is wat de CEO bedoelde. Eerder gingen er al geruchten over het feit dat Apple de huidige camera in iPhones zou vervangen voor een heel andere type. Naar verluidt gaat het om een 8 megapixel camera.

Hoewel Apple het toestel nog niet eens officieel aangekondigd heeft, was de algemene verwachting dat de nieuwe iPhone deze zomer, of vlak na de zomer zou verschijnen. Inmiddels wordt gericht op het najaar. Op de uitnodiging voor het jaarlijkse Worldwide Developers Conference in juni wordt namelijk niet over een iPhone 5 gerept. Wel wordt er duidelijk gemaakt dat nieuwe versies van iOS en Mac OS aanstaande zijn.

Twee anonieme bronnen vertelde Techcrunch dat iOS 5 deze herfst zal verschijnen. Doorgaans lanceert Apple een nieuwe iPhone in combinatie met een nieuwe versie van iOS wat er dus op zou wijzen dat de iPhone 5 ook in de herfst gelanceerd wordt. Mogelijk zorgt de vertraging bij Sony dus voor een latere lanceringsdatum. Sony en Apple wilden allebei niet reageren.

Tegelijkerheid bericht de Koreaanse website ETNews.co.kr dat de iPhone 5 in de vierde week van juni wordt geintroduceerd. Apple zou hiervoor een special media evenement gaan organiseren.

Eerder gingen er al geruchten dat Apple de iPhone 5 niet tijdens het Worldwide Developer's Conference gaat introduceren. Dit terwijl dit evenement normaal gesproken het toneel is van de jaarlijkse iPhone-update. In plaats daarvan wil Apple nu een media evenement organiseren waarbij Steve Jobs een deel van de presentaties zal verzorgen. Het is onduidelijk uit welke bron ETNews de informatie heeft gehaald.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: