30/05/11 Samsung en Apple blijven elkaar bestoken met claims

Er lopen ondertussen een flink aantal patentzaken en ingediende claims tussen Samsung en Apple. Deze juridische oorlog is nu weer een claim rijker, Samsung wil dat Apple in de lopende patentzaak tussen de twee bedrijven de ontwerpen toont van de iPhone 5 en de iPad 3. Daarmee reageren de advocaten van de Koreaanse elektronicafabrikant op een soortgelijk verzoek van Apple.

Volgens Apple kopieert Samsung designs en verpakkingen van Apple-producten. Onder meer de Galaxy Tabs, Galaxy S-smartphones en Nexus S zouden te veel lijken op de iPad en iPhone. Onlangs oordeelde een Amerikaanse rechter dat Samsung vijf van zijn nieuwe producten moet tonen. Het zou gaan om de smartphones Galaxy S II, Droid Charge en Infuse 4G, en de Galaxy Tab 10.1- en 8.9- tablets. Samsung beschuldigt Apple echter van patentschending op het gebied van het versturen van bijlagen en capaciteitsvergroting van mobiele netwerken.

In reactie op de eis van Apple eisen de advocaten van Samsung nu inzage in de ontwerpen van de eerstvolgende iPhone en iPad. Als de rechter instemt met het verzoek van Samsung, dan zullen alleen de advocaten van het Koreaanse bedrijf de Apple-ontwerpen mogen inzien.

Samsung zou met het verzoek willen nagaan welke mogelijke overeenkomsten er zouden zijn tussen tablets en smartphones van de twee fabrikanten om zo zich beter te kunnen verdedigen in de door Apple aangespannen patentzaak. Samsung heeft als nadeel dat het zijn drie smartphones en twee tablets al heeft aangekondigd, terwijl Apple nog niets heeft losgelaten over nieuwe iPad- en iPhone-modellen. Het is daarom de vraag of de rechter de eis zal toewijzen.

De onderhandelingen tussen beide partijen zitten al meer dan een jaar muurvast en dergelijke juridische schermutselingen kunnen nuttig zijn om er weer beweging in te krijgen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: