20/07/11 Recordwinst voor Apple

Ondanks de toenemende concurrentie zit de verkoop van de iPhone en iPad nog altijd in de lift. Apple maakte dinsdagavond bekend dat de winst van het bedrijf een recordhoogte heeft bereikt, mede dankzij de twee apparaten. De hardwaregigant boekt het afgelopen kwartaal een winst van bijna 5,2 miljard euro.

Vorig jaar bedroeg de winst over dezelfde periode bijna 2,3 miljard euro. In het afgelopen boekjaar introduceerde Apple de iPad 2 en de iPhone 4. Ten opzichte van vorig jaar is de verkoop van de telefoon met 142 procent gestegen naar 20,34 miljoen verkochte exemplaren.

De verkoop van de iPad steeg met 183 procent. De tablet ging in het afgelopen kwartaal 9,25 miljoen keer over de toonbank. Het aantal verkochte iPods is met twintig procent gedaald. Het afgelopen kwartaal werden 7,54 miljoen iPods verkocht.

Apple-voorzitter Steve Jobs liet weten tevreden te zijn over de financiële resultaten. Over plannen voor een onthulling van een nieuwe iPhone in september, een gerucht dat al langer in de lucht hangt, maakte Jobs geen opmerkingen. "Op dit moment richten we ons volledig op de release van iOS 5 en iCloud, komende herfst", liet de topman aantekenen.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: