21/09/11 Patentoorlog Tussen Apple en Samsung wordt heviger

Samsung heeft aangegeven een agressieve strategie klaar te hebben om de verkoop van de iPhone 5 te laten verbieden. Nadat men aan heeft gegeven Apple direct aan te klagen bij de introductie van de iPhone 5 in thuisland Korea meldt Reuters dat salesverbod ook op de Europese markt aangevochten gaat worden.

“Zolang Apple geen mobiele-communicatiefuncties verwijdert, zal het geen enkel i-product kunnen verkopen zonder onze patenten te schenden”, maakt een vooraanstaand bestuurslid van Samsung zich sterk.


Patentoorlogen in de telecommarkt zijn dagelijkse kost. Samsung, Apple maar ook HTC en Nokia bestoken elkaar met veel uiteenlopende patentschendingen. Momenteel lopen er 23 rechtszaken in verschillende landen rond auteursrecht en schending van patenten tussen Apple en Samsung.

Apple slaagde er eerder in om de nieuwe tablets van Samsung in Duitsland te laten verbieden, en de Samsung Galaxy S II kan over enkele weken in Nederland worden verboden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

De stap van Samsung is opmerkelijk omdat het gaat om een telefoon die nog niet eens is uitgebracht. Apple moet de iPhone 5 nog altijd aan de wereld presenteren, en zou dat volgens de laatste geruchten in de eerste helft van oktober gaan doen. Niemand weet nog hoe het toestel eruit gaat zien. Toch meent Samsung sterke kaarten te hebben in de patentenstrijd op het gebied van draadloze communicatie. Inmiddels heeft Samsung in Australië een eigen aanklacht ingediend waarin het Apple beschuldigt van het schenden van zeven patenten rond deze draadloze communicatie. Deze patenten zullen ook de basis worden voor een aanklacht tegen de iPhone 5.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: