11/09/12 Patenten HTC vormen een bedreiging voor Apple's iPhone 5

Importverboden voor de nieuwe iPhone 5 en iPad dreigen. De Taiwanese fabrikant, HTC, zet namelijk 4G-patenten in om Apple dwars te zitten. De eerder door Apple geplaagde smartphone-fabrikant wilt hiermee terugslaan.

HTC lijkt een kans van slagen te hebben met zijn 4G-patenten tegen Apple. De twee smartphone-fabrikanten strijden Amerikaanse handelscommissie, ITC. Eerder boekte Apple hier een zege, waardoor HTC een importverbod kreeg op haar nieuwste Android-toestellen, gelukkig voor HTC was dit maar van korte duur. HTC wilt nu Apple een koekje van eigen deeg geven.

De Taiwanese smartphone-fabrikant heeft twee patenten op draadloze internetverbinding ingezet, welke in april 2011 zijn gekocht van ADC Telecommunications. HTC beschuldigt Apple ervan dat zij inbreuk maken op die technologie voor het draadloos verzenden van grotere hoeveelheden data. Apple beweert dat deze patenten ongeldig zijn, maar de ITC-rechter gaat hier niet direct mee in.

De rechter heeft aangegeven niet zomaar Amerikaanse patenten ongeldig te verklaren, omdat er dan wel helder en overtuigend bewijs voor moet zijn. Hiermee zijn de afkeuring van de bewuste patenten niet direct van baan, maar de kansen van HTC worden hiermee wel vergroot.

Na een lange strijd kan ook na een lange strijd nog ongeldig verklaard worden, maar in de tussentijd valt er voor HTC veel winst te behalen. Een eventuele overwinning geeft HTC de mogelijkheid Apple flink dwars te zitten. Een importverbod voor de Verenigde Staten voor de inbreukmakende apparaten behoort tot de opties.

Tot de inbreukmakende apparaten behoort dan in ieder geval de iPad 3, welke al op de markt is. Daarnaast behoren ook mogelijk de eventuele 4G-uitvoering van de iPad-mini en de iPhone 5 tot de inbreukmakende apparaten. Volgens eerder uitgelekte berichten zal de iPhone 5 standaard over 4G-ondersteuning beschikken.

We hopen hier snel meer over te horen, zodra wij meer weten laten wij het jullie weten op TipTien!

 

 

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: