19/07/11 Overgrote deel consumenten lijkt te gaan kiezen voor iOS

Change Wave heeft op z'n website de resultaten gepubliceerd van het onderzoek naar de voorkeur voor het type smartphone besturingssysteem, onder mensen die overwegen de komende drie maanden een nieuwe smartphone aan te schaffen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 4163 respondenten. 89 procent van de respondenten komt uit Noord-Amerika, de rest daarbuiten.

Het onderzoek toont aan dat 46 procent van de consumenten die de binnen nu en drie maanden een nieuwe mobiele telefoon gaat kopen de voorkeur geeft aan een een telefoon met het iOS-besturingssysteem. Op de tweede plaats staat Google Android met 32 procent. In de praktijk moet dit overigens nog wel blijken, in het verleden is het vaker voorgekomen dat consumenten uiteindelijk kiezen voor een ander besturingssysteem dan waar de voorkeur naar uit leek te gaan.

De hoge cijfers voor de iPhone zijn niet verrassend omdat er in de komende negentig dagen een nieuwe iPhone verwacht wordt. De geruchtenmachine draait volop en dat heeft elk jaar invloed op de cijfers van ChangeWave.

Het blijkt echter dat in de praktijk Android de iPhone domineert. In de Verenigde Staten is Android wat betreft verkoop al vrijwel het hele jaar de marktleider. Ondanks het feit dat consumenten in eerdere onderzoeken ook aangaven een iPhone te gaan kopen.

De afgelopen drie jaar heeft het iOS-besturingssysteem diverse pieken en dalen gekend. Google Android daarentegen kent een geleidelijke en stabiele groei van 1 procent naar de huidige 32 procent.

Verder toont het onderzoek aan dat 29 procent van de huidige Apple-gebruikers in de toekomst overweegt opnieuw een Apple-toestel te kopen vanwege de iCloud-dienst. Voor niet-Apple-gebruikers is dat 13 procent. Tevens kent Apple het grootste aantal zeer tevreden klanten. Maar liefst 70 procent van de iPhone-gebruikers zegt "zeer tevreden" te zijn over het besturingssysteem. Voor Google en RIM is dat respectievelijk 50 procent en 26 procent.

Plaats een reactie

Vul hieronder je naam en reactie in: